Aanpakkers

Zzp’er worden

Werk je al een aantal jaar in loondienst in de bouw en techniek? En is dit het moment om voor jezelf te beginnen? Weet dat we je bij Aanpakkers goed kunnen helpen. Van het vinden van je nieuwe opdracht tot het sturen van je facturen, wij nemen al het gedoe van je over. Maar eerst moet je natuurlijk officieel zzp’er worden.

In 6 stappen ben jij zzp’er

1

Schrijf je in bij de KVK

Je stap naar zelfstandigheid begint bij de Kamer van Koophandel. Je kiest de rechtsvorm die het best bij je bedrijf past (in jouw geval waarschijnlijk een eenmanszaak) en schrijft je in in het handelsregister. Voor die inschrijving betaal je eenmalig een paar tientjes. Als bewijs krijg je een uniek nummer: je KVK-nummer. Je bent nu officieel zzp’er. Yes!

2

Vraag een BTW-identificatienummer aan

Schrijf je je in als eenmanszaak? Dan krijg je binnen twee weken twee brieven. Niet op een stapel leggen, want deze zijn belangrijk. Hierin vind je namelijk je omzetbelastingnummer en je btw-identificatienummer (dit heette vroeger je btw-nummer). Zet dit nummer in ieder geval op je facturen en ook op andere middelen die je klanten en leveranciers lezen, zoals je website.

3

Regel een geldig bankrekeningnummer

Want die facturen moeten ergens op uitbetaald worden! Als je aan de slag wilt als zzp’er in de bouw en techniek heb je een geldig bankrekeningnummer nodig. Je kunt een zakelijke rekening openen, maar dit is niet verplicht voor zzp’ers. Het is wel handig. Je scheidt zo namelijk je privé- en zakelijke boekhouding. Wel zo overzichtelijk.

4

Regel een aansprakelijkheidsverzekering

Als zzp’er ben je niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar als je het ons vraagt, is dat wel een goed idee. Bij een opdracht voor Aanpakkers heb je er sowieso eentje nodig. Deze verzekering beschermt je tegen schadeclaims. Een klein foutje tijdens je werk kan namelijk tot een grote schadeclaim leiden. En die stress voorkom je liever, toch?

5

Haal vakgerichte certificaten

Jij weet natuurlijk allang dat je de vakkennis en skills hebt om het allerbeste werk te leveren. Daar wil je je opdrachtgevers ook van overtuigen. Daarom is het slim om vakgerichte certificaten te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het VCA certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Met zo’n certificaat toon je aan dat je aan de veiligheidseisen voldoet.

6

Vind je opdracht via Aanpakkers

Jaaa, je bent er klaar voor! Nu kan het echte werk beginnen. Wil je hulp bij het vinden van je eerste opdracht? En besteed je administratief geregel als overeenkomsten en facturen sturen liever uit? Ga dan aan de slag als zzp’er bij Aanpakkers. Wij helpen je aan goede, uitdagende opdrachten en regelen de betalingen met opdrachtgevers en ander papierwerk. Dan kun jij je focussen op wat je echt leuk vindt: je werk.

Foto van Debra van Rossenberg

Ik help je graag

Debra van Rossenberg
Adviseur bij Aanpakkers

Gekopiëerd
Gekopiëerd
CoveboEffectMAATTNOM

Aanpakkers is een samenwerking tussen vier toonaangevende zzp-bemiddelaars in de bouw en techniek.

Cookies

Op de website van Aanpakkers gebruiken we cookies. Lees hier waarom we dat doen.